Enschede wordt weer een textielstad.

We dragen allemaal kleding, iedere dag. Kleding die ons warm houdt. Kleding die onze identiteit bepaalt. Kleding waarmee we willen uitstralen dat we bij een groep willen horen. Of ons daar juist tegen af willen zetten.

De basis van onze kleding, textiel, heeft lange tijd de identiteit van Enschede bepaald. Tot de jaren '70 van de vorige eeuw was Enschede één van de bruisende centra van de Europese textielindustrie. De textielindustrie verdween, en daarmee verdwenen vele banen en gingen kennis en machines verloren.

Ik wil Textiel weer terugbrengen naar Enschede, en van Enschede een textielstad maken. Een stad waar vakmensen hun kennis en krachten bundelen om textiel te produceren. Een exportproduct waar we trots op kunnen zijn.

Enschede Textielstad. Nu nog een herinnering aan de hoogtijdagen van de textielindustrie in Twente. Binnenkort als het aan mij ligt weer actueel. Door kennis, vakmanschap en innovatie te bundelen wil ik lokaal en op een duurzame manier textiel gaan produceren.

Dat is een lang en ingewikkeld proces. Een proces dat ik transparant wil maken door mijn ervaringen met je te delen op deze site. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!


Groet,

Annemieke Koster

 

* geeft verplicht aan
Email Marketing Powered by Mailchimp